duminică, 1 mai 2011

Papa Ioan Paul al II-lea devine sfânt!

Delegaţia Poloniei, ţara natală a Papei Wojtyla, îl va avea în frunte pe preşedintele Bronislaw Komorowski, însoţit de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.
Peste un milion de pelerini s-au adunat deja în Piaţa Sf. Petru din Vatican

Franţa va fi reprezentată de primul-ministru, François Fillon, iar Belgia de regele Albert al II-lea şi de regina Paola, dar şi de primul-ministru, Yves Leterme. În fruntea delegaţiei Spaniei se vor afla prinţii de Asturia, Felipe şi Letizia, iar Marea Britanie va fi reprezentată de ducele de Glou­­cester, Richard Wilson.
Miracolele Papei

Marie Simon-Pierre, o călugăriţă franceză a fost vindecată de Parkinson, cu ajutorul puterilor miraculoase ale fostului Papă Ioan Paul al-II-lea.
A vindecat un copil polonez de nouă ani, bolnav de cancer la rinichi, care venise să se reculeagă la mormântul fostului Papă, lângă biserica Sfântul Petru.
Un tânăr american de 26 de ani care fusese rănit grav la cap în timpul unui jaf a supravieţuit după ce a primit un şirag de mărgele sfinţit de Papa Ioan Paul al II-lea.
Cofetăria Papei oferă pelerinilor cremşnituri

În onoarea evenimentului, o mică patiserie din oraşul natal al fostului suveran pontif se mândreşte că era vizitată des de acesta pe vremea când era elev şi aprecia foarte mult prăjiturile de aici.
De câteva zile, a început să producă, pentru pelerini, în serie mare, cremşnitul, prăjitura preferată a regretatului suveran pontif.
Ce înseamnă procesul de canonizare

Beatificarea reprezintă penultimul pas spre intrarea în rândul sfinţilor. Procedura de canonizare a lui Ioan Paul al II-lea, care a condus timp de 27 de ani Biserica Catolică, a fost lansată la scurt timp după decesul acestuia.
În timpul funeraliilor Papei Ioan Paul al II-lea, numeroşi fideli ai acestuia au strigat: "Santo subito!" ("Sfânt imediat!").
Beatificarea- Ceremonia în cifre
*  2.732 de voluntari, 150 de operatori ai Protecţiei Civile, 100 de angajaţi ai primăriei, 1.200 de angajaţi ai societăţii de salubrizare AMA şi 3.100 de persoane de la transportul urban asigură ordinea
*  10.500 de italieni din diferite domenii vor fi la dispoziţia credincioşilor care vor participa la ritualurile de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea
*  1,2 milioane de spectatori au participat la ceremoniile de beatificare de ieri de la ora locală 22.00, la arena romană Circo Massimo, cu o serie de slujbe de priveghi în memoria Papei Ioan Paul al II-lea.
*  497 de toalete ecologice puse la dispoziţie de Organizaţia Catolică Opera Romana Pellegrinaggi. Alte 306 vor fi asigurate de AMA care le va curăţa în permanenţă cu ajutorul echipelor de salubrizare.
 * 240.000 de spectatori pe pagina de internet a Vaticanului din 433 de oraşe italiene, dar şi din Polonia, Spania, Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franţa, Ungaria şi Elveţia.
* 13 noi camere de luat vederi au fost instalate în Piaţa Sfântul Petru pentru a asigura buna desfăşurare a ceremoniilor. Camerele de luat vederi comunică direct cu Sala Operativă a Chesturii din Roma.

http://www.click.ro/pe_glob/mapamond/papa-ioan-paul-lea-devine-sfant_0_1166883371.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu